onsdag 24 maj 2017

Dold.

Igår visade SVT ett program dem kallar Dold, som denna gången fördjupade sig i sexuella trakasserier inom ridsporten! Det var med blandade känslor som jag kollade på det. Som själv utsatt förstår jag precis hur de andra utsatta tjejerna tänker, och resonerar, och vet precis hur det är att få kommentarer som: "inte han." "Du kunde ha sagt nej." "Varför slutade du inte?" 
Och det som gjorde mig mest arg och ledsen igår är just dessa bemötande man får som utsatt. HUR kan en man med egna döttrar ens våga uttala sig som han gjorde på programmet igår? Och dessutom ha den positionen han har? Det är skrämmande!! 
" Men kom igen! 16-17 åringar kan vara jävligt utmanande ibland!" 
Och??! Det är inte en enda människa i hela världen som har rätt att utnyttja någon sexuellt, någonsin, oavsett! ALDRIG!! 
Jag är så oerhört tacksam att någon som Ulrika Fåhraeus även kallad ponnymamman tar upp detta super viktiga ämnen, och står bakom oss med rakrygg som en gång blivit utsatta. Även om det är 30, 10 eller 2 år sedan det hände, spelar ingen roll! Såren kanske läker, men ärren finns alltid kvar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar