fredag 7 januari 2011

Bygg inte hinder- mer än på ridbanan!

"Bara det att det finns en glädje, är en källa till glädje."

Ibland kan det vara svårt att se något ljust när lampan obönhärligen är släckt. Men att tända lampan är ett val vi alla kan göra. Det handlar mer om en inställning och attityd till sin situation och sitt liv än om situationen eller livet i sig självt. Att en del har ett mer gott humör än andra, gör det inte omöjligt för alla oss övriga att försöka skaffa oss ett ljusare sinneslag genom att tänka lite mer positivt!
Se på livet. Alla har fullt sjå med att leva sine egna liv och se till at de når sina mål. Väntar man på att någon ska förändra just sitt liv får man vänta tills dödsdagar. Är man inte nöjd, får man se till att bli nöjd, själv!

Genom att beklaga sig och tycka synd om sig själv, bliir bara mer beklagande. Man talar genom sina tankar till sig själv om att man mår dåligt, och bekräftar därmed för sig själv hur dåligt man mår.

Tänk positivt!

Förstärk det du är bra på, för att bli ÄNNU bättre. Förstärk det mål du har, den person du vill bli. Ju mer optimistisk man är, desto högre sätter du ribban, och desto längre kommer du antagligen att nå. Ska man bli en vinnare, måste man tänka som en vinnare. Det gäller att inte gräva ner sig i 8 sorger och 9 bedrövelser.

Så mina tips till dig som vill ha en ljusare tillvaro...

-Var aktiv och gör saker även om du mår dåligt.

-Förvänta dig att bra saker ska hända.

- Lägg ner mer kraft på tacksamhet och förlåtelse än ilska.

- Sluta klandra dig själv när tråkiga saker händer. Visst, man ska lära sig av sina misstag, men den finns gränser. Och allt som händer omkring dig, är inte alltid ditt fel!

Alltså.

Fantisera, dröm och tänk stort. Det är ingredienserna till framgång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar