tisdag 6 september 2011

European championchip Breda.


2 år sedan sist, men nu var vi tillbaka igen, fast denna gången var det EM. Jag pratar om Breda i Holland. Fin tävlingsplats och bra (väldigt varmt) väder. Man ska inte klaga.
Veterinären höjde pulsen på oss alla när vi fick springa någon extra gång med två av hästarna. Men till slut gick det bra, och hela Team Olin gick igenom veterinär kontrollen.
Men uppsättningen, Trofenix och Monzo som förlöpare och Winetta och Demi som stånghästar, tog vi oss igenom en hyfsad dressyr, fast med en ryggning som blev stillastående, och ett slutresultat på 62 straff. Tomas körde på 57, och Freddan på 56.
Maraton dagen höjde en del självförtroende hos vissa, och utan någon fastsittning eller påkörning av stolpar, kom vi in i mål i rättan tid, med bra puls och temp på hästarna. Det flöpt på super bra, och tempot i hinderna har höjts! Nu är det bara groomen som ska lära sig höger och vänster också!
Av 37 startande hamnade vi på en 18:e plats, Tomas 4:e och Freddan 28:a. Vi är inte annat är nöjda!
Söndagens konkörning måste vi säga att den också gick bra... Det gick snabbt som tusan, vilket innebar att vi kom in 5 sekunder inom tiden. Men där emot föll en va bollarna i den nästsista porten ner, och det blev tyvärr ingen placering för oss. Heller inte för någon av dem andra i laget.
Sammanlagt slutade Team Olin på en 18:e plats, Team Eriksson på 10:e och Team Persson på 20:e plats, och total 5:e plats i lag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar