torsdag 7 juni 2012

Hemma igen!

02.00 i söndagsnatt lämnade vi Vecses i Ungern. 08.40 i Tisdags morse kom vi hem. Det är väääldigt långt!
På vägen dit hamnade vi i lunch kö MITT I Prag, och efter att vi lämnat Dresden i Tyskland fick vi punktering på släpet. Men trots allt lyckades vi ta oss fram till Dobrovits Lovas Farm i Vecses. Fint väder har det vart hela veckan, inte så varmt som förra året, men fortfarande varmt. Alla hästar i Team Sverige gick igenom veterinärbesiktningen, och gjorde även vars en fin runda i dressyren. Axel fick 11 straff lägre än i holland, vilket är mycket väl godkänt. Maraton groomade jag och Ida med Winetta, Monzo, Daphne och Demi framför vagnen. Alla hinder gick bra, jag sa bara fel två gånger med höger och vänster och vi tog oss i mål rätt så nöjda. Så en klapp på axeln var mer än väl förtjänat.
Presicionen däremot gick lite sämre. Winetta tyckte det var lite väl kul att styra runt där inne, och fick för sig att hoppa och skutta runt mellan konerna, vilket resulterade i lite många bollar ner, och tidstraff.
Men med lagets alla resultat slutade det ändå på en 2:a plats totalt av 5! Vi är och var alla glada och nöjda över detta, så det firades med tårta innan vi åkte hem!

... Väl hemma igen blev det ingen rast och ingen ro. Dagen innan vi åkte till Ungern fick "någon" för sig att vi skulle tömma ena stallet på alla bäddar och högtryckstvätta det. Så det gjorde vi. Och nu när vi kom hem fick vi fullfölja detta med att måla det och strö i halm i alla boxar igen.
Inte nog med att detta också skulle göras så skulle allt som varit med på tävlingen ut från släpet och lastbilen, allt skuras och tvättas och hängas upp, och packas ner igen. Två hästar klippas, hästar motioneras, hämta hästar på bete, bygga presicionsbana... Jobben tar aldrig slut! Men trots allt är det väldigt kul.

Imorse ringde klockan 06.00 för att gå upp och fodra och mocka ena stallet och släppa ut alla hästar. Ida är i Uppsala och hämtar Hampus som varit hos mormor och morfar när vi varit iväg, och Axel jobbar idag.
Nu är jag i Billeberga igen, och när jag kom hem väntade Maggie på mig för att bli passad idag.

Imorgon tar lillasyster Victoria studenten och så även Kajsa Kusin, och detta firar vi här på gården allihopa.
På Lördag blir det Examensfest för Annika som går ut som sjuksköterska. Söndag!? VILODAG!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar