tisdag 7 juni 2011

En vecka med mycket jobb och mycket sol.


Förra Måndagen begav vi oss i väg efter lunch med 5 hästar, två vagnar 13 selar, 20 täcken och en massa foder mm. mot Trelleborg, för att ta färgan över till Rostock som vi anlände till 6 timmar senare. Vi körde hela natten och kom fram til ett ställe i Dresden där vi lastade av hästarna i ett stall så dem kunde få vila lite, och vi få ett par timmars sömn. 3 timmar senare var det dax igen att packa ihop sällskapet och bege sig vidare mot slut destinationen. Vecses i Ungern! När vi hade enbart ett par mil kvar till målet, hamnade vi i en bilkö i ca 2 timmar med över 30 grader i solen utanför. Hästarna klarade de det fint trots allt, och framåt 22.00 kom vi äntligen fram och kunde börja lasta av allting.
På Onsdagen tog vi det lite lugnt och körde spannet en runda, annars fick hästarna vara ute och beta och ladda upp inför tävlingsdagarna.

Torsdagen innebar vetcheck och alla hästarna sprang upp som dem skulle inför veterinärerna.
Fredagens dressyr blev väl inte riktigt som tänkt då det fick bytas hästar i spannet, men med 61 straff tycker jag ändå att han borde vara nöjd! Efter dressyren är det som vanligt dax att gå maraton hinder inför lördagen, men med 37 grader i skuggan kan ni tro att det inte var så lätt! Men vi trampade oss igenom alla åtta hinder och 1,5 timme senare hade man bränt både axlar och näsa, och lyckats få i sig ca 2 liter vatten!
Veckans varmaste dag blev givetvis på maratondagen. Med världens huvudvärk, och egentligen ingen motivation alls att grooma i maraton pga av värmen tog vi oss i alla fall runt utan några större problem. Det flöt på bra, axel hade valt bra svängar och körde i ett lagom fort tempo för att själv kunna hinna med! Men när vi kom till hinder sex fasnade förvågen runt en stolpe, och en draglina small från Pingo´s sele. Vi alla vet att om en groom hoppar av vagnen i ett hinder blir det 20 straff direkt, vilket man helst vii undvika, så Axel skrek i stället: Klättra fram på stången!
Jag klättra fram på stången, ställde mig längst ut på spetsen och började att försöka få över förvågen över stolpen den satt fast i. Inte så lätt!! Men till slut gick det, så jag klättrade tillbaka igen, och vi kunde köra vidare. Trots detta stopp, så tog vi oss runt utan problem i dem två sista hindrerna och vi om inom tiden in i mål! Vilken SUPER groom jag är!!
Hästarna skötte sig exemplariskt hela rundan och förtjänade nu ett kallt bad och mycket vatten!
Medans hästarna fick återhämta sig framåt kvällen bytte vi om till lite festligare kläder och gick på kuskfest. Trots varmen under dagen såg vi till att det fanns dricka på bordet hela tiden. Öl för vissa, och vin för andra. Det blev kanske lite väl mycket för vissa än för andra, men efter en hel del dans och skratt visade klockan 03.00, såg vi till att alla kom hem till rätt lastbil och i rätt säng.

Klockan ringde redan 06.20 dagen efter, så vi skulle ta ut spannet och kolla så att alla hästarna verkade pigga och fräscha efter gårdagens maraton. Hästarna verkade mer pigga än vissa andra i lägert, så vi gjorde dem redo för tävlingens sista dag inför precisionen. Det slutade med en boll ner, men även detta moment genomförde hästarna så bra som dem kunde!

Allt som allt slutade Axel på en 14 plats (tror jag i alla fall) och det svenska laget slutade på en 4:e plats. Två ganska bra resultat trots utbytet av ett par hästar i vårt spann. Jag är i alla fall nöjd!

Efter en vecka med mycket jobb, 35 grader i skuggan och ännu mer jobb, lämnade vi Vecses för den här gången lite efter 22.00 i Söndags kväll. Och nästan 24 timmar senare svängde vi in på gården i Krístanstad! Vi lastade av hästarna, och jag packade över mina saker från den ena bilen till den andra, och körde hem till mamma och pappa för att jobba på dagis den här veckan.

Lite ledighet hade ju inte skadat...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar