söndag 11 mars 2012

En helg i Dalum.

Då var snart helgen över, och för min del, och även för en del av mina vänner så har vi spenderat den tillsammans i Dalum några stenkast i från Ulricehamn. Ett super mysigt hus för platser till hur många som helst, bilade vi upp 6 styckna ihoptryckta i en bil med 6 tjejers packning (!)...
Vi kom upp på Torsdagskvällen och avslutade den med en potatis och purjulökssoppa som Annika kokat ihop till oss alla på morgonen.
På fredag tog vi oss in till Gällstad där vi hittade Lager 157, och en massa andra trevliga affärer att spendera pengar i. En tröja, ett par strumpor, mat och ett par skor till Fabian var det som inhandlades för min del.
På vägen hem från Gällstad stannade vi till i Ulricehamn där vi tog en fika på Günthers cafeé, handlade ansiktsmaskar på Lindex, vin på Systemet, och mat för helgen på Ica! 8 timmar senare återvände vi till huset igen, tog en vilopaus, gick en promenad och sen lagade mat. Efter maten kom Catte och Ida som också skulle spendera helgen med oss.
Det blev en låg fredag med spel, vin, ost och kex, och en massa, massa skratt!
Trots den långa Fredagen vaknade vi alla lite efter sju. Vi gick upp och åt frukost och begav oss sedan iväg till skidbacken. Anna, Marianne och Catte ville spendera dagen i backen med skidåkning, och vi andra körde vidare till Köttkulla och Lasselyckan och gick en runda i skogen i det härliga vårvädert. Sedan åkte vi tillbaka till huset igen, tog en powernap (på två timmar!), gick en långtur runt sjön som ligger i Dalum, för att sedan sätta oss ner och dricka kaffe och te.
Innan Melodifestivalen började, hjälptes vi åt att göra iordning tacos som fick bli kvällens middag. Sen placerade vi oss alla på golvet och i soffan framför tvn för att heja fram vinnaren av årets Melodifestival Loreen! Klart det bästa bidraget, och den bästa dansen! Det var inte riktigt samma "ös" i oss denna kvällen, så efter lite spelandes av Alias gick vi sedan och la oss.
Idag vaknade vi vid halv åtta men låg och drog oss lite innan vi gick ner och åt frukost. Alla utom jag (på Annika och Annas order) gick en promenad runt sjön efter frukost, så i stället passade jag på att dammsuga under tiden. När dem kom tillbaka igen, åt vi lunch, för att sedan hjälpas åt att plocka undan och städa det sista. Catte och Ida körde hem i sin bil, och jag, Anna, Annika, Marianne, Karin och Marie trängde in oss i bilen för att köra till skåneland igen. Det blev en tankstopp för bensin, ett tankstopp för gas + toalett besök och ett stopp på McDonalds för vår skull.
Nu är jag hemma igen, och är det någon som blev glad över detta är det Sune!
Med denna helgen i ryggen, med enbart massa trevliga minnen, blir det nu middag med mamma och pappa, sen soffan för resten av kvällen!

Puss&Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar